Школски календар:
2020
фебруар
П У С Ч П С Н
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10111213141516
17181920212223
242526272829
СВИ ДОГАЂАЈИ


       ОШ "Јован Стерија Поповић"
Крикет у "Стерији"

Крикет је један од најпопуларнијих спортова на свету, а после фудбала, други је према масовности и броју људи који га играју. То је спорт који се игра на великом травнатом терену овалног облика, али се у зимским условима практикује импровизована верзија крикета у дворани (индор крикет). Земље у којима је крикет врло популаран су: Енглеска, Индија, Пакистан, Аустралија, Нови Зеланд, Јужна Африка и многе друге. У неким државама, играчи крикета су праве звезде, као што су у фудбалу Меси, Роналдо и остали. Последњих деценија, овај спорт постаје све популарнији и у Европи, а највише у Холандији и Данској.

Од 2015. године, ученици наше школе могу се опробати у овом спорту. Захваљујући наставнику Драгану Ђокићу, дугогодишњем крикет играчу, као и уз свесрдну подшку директора школе, покренути су бесплатни тренинзи. У сарадњи са Крикет федерацијом Србије, тренинзи се организују у школској сали, а тренери се максимално труде да заинтересоване ученике уведу у чари овог спорта. План је да „Стерија“ буде једна од база крикета, из које ће се селектовати квалитетни млади играчи. Многи јуниори већ имају велико искуство играња домаћих и међународних утакмица. Постигнути су запажени резултати у јуниорској лиги, а неки играчи из наше школе су се истакли и у репрезентативном дресу.

Сви дечаци и девојчице који желе, могу се придружити тренинзима који се одржавају викендом у нашој школи. Они су бесплатни, обезбеђена је и спортска опрема, тако да су вам потребни само добра воља, ентузијазам и спортски мотив.

За више информација посетите сајт cricketserbia, затим страницу на фејсбуку Kriket Federacija Srbije и јавну групу на фејсбуку Kriket -Sterija.