Школски календар:
2018
септембар
П У С Ч П С Н
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
СВИ ДОГАЂАЈИ


       ОШ "Јован Стерија Поповић"

Признање за нашу школу

ОШ „Јован Стерија Поповић“ одувек је неговала савремени приступ настави и трудила се да применом информационо-комуникационих технологија у настави значајно допринесе подизању квалитета наставе.

У вези са тим, покренули смо пројекат „Вики Школарац“ , као прва Основна школа у Србији са овом идејом.

Поносно вас обавештавамо да је наставница математике и информатике Сања Јечменица добитница награде на конкурсу за наставнике основних школа „Дигитални час“, под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомунуикација. Она је освојила трећу награду међу 375 пријављених радова. Награђени рад под називом „Вики школарац“ је у области групе предмета математике, рачунарства, информатике и техничког образовања. Овом успеху значајно су допринели, својим трудом, радом и залагањем, ученици наше школе који тренутно похађају седми разред.HIPPO 2019

MEĐUNARODNO TAKMIČENJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

I OVE GODINE U NAŠOJ ŠKOLI!

HIPPO English Language Competition organizuje asocijacija GLOBAL INPUT – LCCI IQ predstavnici za Italiju, Sloveniju i Balkan, a otvoreno je za učenike osnovnih i srednjih škola koji će biti podeljeni po kategorijama u odnosu na godište i razred koji pohađaju. Takmičenje se odvija u tri kruga, preliminarni, polufinalni i finalni.

Preliminarni krug je zakazan za 22. februar 2019. u prostorijama naše škole.

Učenici koji žele da učestvuju na ovom međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika koje se održava širom Evrope i sveta treba da uplate participaciju i dostave uplatnicu svom nastavniku engleskog jezika, najkasnije do 18. januara 2019. godine, nakon čega će biti registrovani i dobiti svoj identifikacioni broj.


Uplatilac: IME I PREZIME KANDIDATA, ULICA I BROJ, GRAD

Svrha uplate: PARTICIPACIJA HIPPO 2019

Primalac: UDRUŽENJE GLOBAL HIPO, NEMANJINA 8, 23000 ZRENJANIN

Iznos: 600,00

Račun primaoca: 170-0030015919000-38

Poziv na broj: JMBG KANDIDATA

Više o samom takmičenju možete pročitati na sledećem linku:

www.hippo-competition.org
ПРОСЛАВИЛИ СМО ДАН ШКОЛЕ

Ове школске 2018/19. године, наш Дан школе обојили су многи значајни јубилеји.

Кроз разне програмске садржаје обележили смо:

1. "Два века од првог објављивања "Српског рјечника" (1818. год) Вука С. Караџића

2. " 150 година од Вукове победе"

3. "Михаило Петровић Алас - 150 година од рођења"

4. "Сто година од пробоја Солунског фронта и краја Великог рата"

5. "Наша телевизија - 60. рођендан РТС"

За припрему изложбених паноа, цртежа, 3 хора, сценских тачака и приредбе, ангажовало се близу 300 ученика од 1. до 8. разреда и неколико наставника, што значи да је сваки 3. ученик наше школе био ангажован. У програму свечане академије, учествовали су и наши гости из Метлике (Словенија) и из Велике Греде (Србија). Запослени у нашој школи, на најпримеренији начин, обележили су стогодишњицу пробоја Солунског фронта и краја Великог рата, посетивши Солун и Српско војничко гробље на Зејтинлику.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ФУДБАЛУ

Ученице наше „Стерије“освојиле су ПРВО место на новобеоградском такмичењу у фудбалу, у конкуренцији девојчица V-VI и VII-VIII разреда, изборивши пласман за градско такмичење! Браво! Идемо даље!Добро нам дошли прваци!Свечани пријем првака одржаће се

3.септембра 2018.год. у 18,00 часова.

Свим првацима и њиховим родитељима желимо срећан почетак школовања.


Učenica 8-3, Elena Vasić, 29.5.2018. godine uspešno je završila međunarodni kurs Oracle akademije "Java Fundamentals" i dobila sertifikat Oracle akademije. Kompletan materijal, koji je prilagođen učenicima, dostupan je online na engleskom jeziku. Sadržaj kursa možete videti na sledećoj web adresi:

https://academy.oracle.com/pages/java_fundamentals_course.pdf

Pozivamo i ostale zainteresovane učenike da se od naredne školske godine priključe ovom međunarodnom programu i prošire svoje znanje u oblasti informatike i računarstva.


Јавни час из информатике и рачунарства

QR кодови су популарно средство модерног образовања. Ко још не воли да мобилним уређајем скенира код и сазнаје читав нови свет информација? QR кодови у настави обезбеђују ефикасније и занимљивије учење, активност и ангажовање ученика.

Ученици VI-5 учествовали су 18.5.2018.године у QR (Quick Response) квизу знања. Ученици су мобилним телефонима скенирали QR кодове, а затим одговарали на занимљива питања из географије, историје, математике, српског и енглеског језика, спорта и ликовне културе. Научили су шта су QR кодови, како се генеришу и како се могу прочитати. Чланови најбрже и најспретније екипе освојили су слаткише. Данас смо се уверили да и учење може бити забава.
Стеријини дани у Великој Греди

И ове године одржани су сусрети школа Стеријини дани у ОШ „Јован Стерија Поповић” у Великој Греди. На овим сусретима учествовали су ученици једине три школе у Србији које носе име „Јован Стерија Поповић”, као и школа из Прњавора. Наша школа је учествовала у овој манифестацији, која се одржава већ трећи пут. Домаћини су се, као и обично, потрудили да све изузетно лепо организују, а деца су наставила дружење са вршњацима. Ученици наше школе добили су похвалнице за најверније приказан лик песника, за најразигранију кореографију, за најзанимљивији позоришни костим, за најверније одигране драмске ликове и за учешће у сусретима школа.


Представници наше школе присуствовали су прослави Дана школе у Метлици, Словенија. Домаћини из Метлике срдачно су дочекали госте из Србије. Наши ученици су били смештени код другара из Словеније и наставили дружење које траје скоро деценију. Том приликом одиграна је пријатељска утакмица у кошарци између ученика двеју школа.
СА ПРОСЛАВЕ САВИНДАНА

Упис у први разред

Поштовани родитељи,


у први разред основне школе уписују се деца која до почетка школске године имају
најмање шест и по, а највише седам и по година.

 То значи да се у први разред школске 2018/2019. године уписују деца рођена од 1. марта 2011. до 29. фебруара 2012. године.

Постоји могућност и превременог уписа за децу која су рођена у периоду од 1. марта 2012. године до 31. августа 2012. године. У овом случају, дете пролази кроз детаљну проверу спремности за полазак у школу коју врши психолог школе. На основу мишљења психолога, препоручује се упис детета у први разред или се предлаже упис следеће школске године уз похађање припремног предшколског програма.

У први разред основне школе могу се уписати и деца рођена и пре 1. марта 2011. године, која из оправданих разлога нису раније уписана у први разред.

Редован упис у први разред траје од 1. априла 2018. године до 31. маја 2018. Дете се може уписати и после овог датума, до 31. августа 2018. године.

По извршеном упису, психолог и педагог школе заказују термин за тестирање детета.

Школа је дужна да упише дете са местом пребивалишта које територијално припада школи. На захтев родитеља, школа може уписати и дете чије место пребивалишта територијално не припада школи. У том случају, родитељ подноси молбу за упис детета Секретаријату школе накасније до 31. јануара 2018. године. После разматрања молби, родитељ се обавештава о томе да ли дете може уписати у ову школу или не.

Школа организује и целодневни облик наставе у првом и другом разреду. Молбе за упис у први разред одељења целодневне наставе подносе се Секретаријату школе накасније до 31. јануара 2018. године.

Документа потребна за упис у први разред:

v Извод из матичне књиге рођених

v Здравствено уверење о способност детета за упис у школу

v Потврда из предшколске установе о завршеном припремном предшколском програму

v Потврда о пријави адресе становања

Добро нам дошли, прваци!


НАШ НОВОГОДИШЊИ ВАШАРПРОСЛАВИЛИ СМО ДАН ШКОЛЕ